Mijn werkwijze

Mijn werkwijze als therapeut en coach:
Ik begin altijd met een gratis oriënterend gesprek van max. 45 minuten om te kijken of we een “klik” hebben met elkaar. Dit kan telefonisch, online of face to face.

Na het oriënterend gesprek maken we een afspraak voor een intake gesprek waarin we gaan kijken naar jouw doelstellingen en jouw achtergrond. Hierna maak ik samen met jou een plan van aanpak en als jij hiermee instemt, gaan we aan de slag.
Een intake duurt max. 90 minuten.

Tijdens de sessies stel ik vragen, luister ik naar wat jij mij verteld en let ik tevens op wat jouw lichaam laat zien. Hiermee bedoel ik dat tijdens jouw verhaal het kan zijn dat b.v. jouw voet begint te wiebelen. Ik zal daar dan samen met jou even bij stil staan om te onderzoeken wat er energetisch precies gebeurd. Vaak is het spanning die zich ergens laat “zien” in het lichaam.
De sessies duren max. 90 minuten.

Spanningen in het lichaam:
Spanningen zijn vaak opgekropte gevoelens en emoties die zich in het lichaam hebben opgeslagen. Een groot deel is ontstaan tijdens jouw (te vroege) geboorte en couveuse periode waarbij we onvoldoende gerustgesteld zijn en ons veilig hebben gevoeld om ons te ontladen van onze gevoelens en emoties. 

Een voorbeeld van ontladen : jouw moeder of vader die jou op schoot neemt nadat je bent gevallen en je heel hard huilt. Vervolgens voel je 2 stevige armen om je heen, hoor je lieve troostende woordjes in je oor en neemt het huilen af. Je voelt je veilig bij papa of mama en na een tijdje kom je weer helemaal tot rust. Je krijgt een dikke zoen en vervolgens spring je weer vrolijk van schoot en ga je weer spelen. De spanning die je op liep door het vallen is door het ontladen omgezet naar ontspanning.

Voor couveusekinderen die direct na de geboorte in afzondering door hebben gebracht, vaak meerdere weken / maanden, is geen aandacht voor het ontladen van de spanning geweest. En met spanning bedoel ik: constante (doods) angst waardoor de adrenaline en cortisol constant door het lijfje van de baby blijft gieren door het gebrek aan emotionele en lichamelijke geruststelling door moeder. Dat betekend dat de ervaring(en) van die tijd vaak nog steeds in het lichaam van de inmiddels van de volwassene “opgeslagen” zit. Dit kan zich in allerlei klachten uiten. Ik noem er een paar: *ADHD /ADD waarbij iemand constante onrust voelt in het het lichaam en in het hoofd.
*Hoofd, spanning in nek, schouders
*Spanningshoofdpijn.

Met mijn therapie bied ik jou eenn rustige en veilige setting zodat je op zoek kunt gaan naar die onderdrukte spanningen (gevoelens en emoties) en waar ze vandaan komen. Door ze stap voor stap alsnog te doorleven en doorvoelen ga je leren de spanning los te laten en ontstaat er vanzelf rust en ruimte waarin je de vrijheid ervaart om je eigen keuzes te gaan maken.

Ik hoop dat het een beetje helder is hoe ik werk. Mocht je inmiddels nieuwsgierig zijn geworden bel me dan gerust voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Mijn gegevens vind je onder het kopje “”contact”. Ook als je nog wat meer informatie wilt ontvangen verneem ik dit graag van jou! Je bent van harte welkom met alles wat er is!

Telefoon: 06-43831455
E-mail: verbindinginactie@gmail.com