Over mij

Mijn naam is Natascha Zegers en ik ben psychosociaal therapeut en heb mijn praktijk aan huis. Ik inspireer oud-couveusekinderen om op zoek te gaan naar hun (vroege en oude) overtuigingen die hen er van weerhouden om het leven te creëren waar zij naar verlangen.

Mijn persoonlijke missie is: in verbinding zijn met mezelf en al wat is. In vrijheid mijn verlangens leven en een bron van inspiratie zijn voor anderen. Een gezond, vitaal, spiritueel en uiterste comfortabel leven leiden in verbinding met mijn dierbaren en geliefden.

Ik ben zelf een oud-couveusekind (1970) en me bewust van wat dit voor mij betekend in mijn leven en hoe ik hier mee om wil gaan. Als ervaringsdeskundige werk ik dan ook graag met oud-couveusekinderen, vanaf 18 jaar, die moeite hebben met het aangaan, behouden en afsluiten van relaties in privé en zakelijke sfeer.  

De afgelopen 20 jaar heb ik geleerd om in verbinding te gaan met mijn gevoelens, emoties en de onderliggende overtuigingen die gedurende mijn geboorte en jeugd zijn ontstaan. Duidelijk werd dat mijn verblijf van 3 weken in de couveuse, nadat ik een maand te vroeg geboren was, ervoor heeft gezorgd dat ik te vroeg onthecht ben met mijn moeder.

Die 3 weken zonder haar en en haar emotionele verbinding die in de buik zorgde voor de automatische geruststelling ging plotsklaps over naar haar moeten missen. Het missen van mam haar nabijheid, haar aandacht, liefde, warmte, stem, hartslag, voeding, constante aanraking die automatisch zorgde voor het constante gevoel van geborgenheid….. ik voelde me ineens ongelofelijk onveilig en dit duurde 3 weken aan een stuk.  

Deze onthechting noemt men ook wel “onveilige hechting” en heeft heel veel invloed gehad op mijn start in leven. Het uitte zich in moeite hebben met onderhouden en behouden van mijn liefdes (prive) relaties maar ook in mijn werk ondervond ik de nodige “hobbels”. Een ander gevolg was dat ik in mijn vroege jeugd met seksueel misbruik te maken kreeg en dit had te maken met het aangeven en vasthouden van mijn grenzen. 

In therapie werd ik uitgenodigd om mijn gevoelens en emoties te onderzoeken waardoor mijn oude overtuigingen in beeld kwamen en werd ik aangemoedigd om in alle rust en ruimte de trauma’s alsnog te doorleven en doorvoelen. Na iedere sessie voelde ik me weer een stukje meer ontspannen en opgelucht. De onrust verdween langzaam maar zeker en er  ontstond rust in mijn hoofd en ging ik nieuwe keuzes maken vanuit behoeften en verlangens.

Deze keuzes voelde zo belangrijk voor mij en waren niet meer gericht op wat anderen er van vonden in de hoop hun goedkeuring, aandacht en liefde te krijgen. Die oude manier was namelijk die hele afhankelijke manier: van het te vroeg geboren kindje wat zo afhankelijk was van haar moeder maar in een lege en mechanische couveuse lag destijds. Ik voelde dat ik niet meer hoefde te “geven” om veiligheid te krijgen, ik ben veilig bij mezelf!

Een voorbeeld van een nieuwe keuze maken was vragen om wat ik graag wilde ontvangen en dan ook echt ervaren dat ik het kreeg. Of ik deelde open en eerlijk over mijn gevoelens en emoties en de ander luisterde dan naar mij en nam mij serieus. Ik kan je zeggen: “er ging een wereld voor me open!”

Natuurlijk was mijn nieuwe aanpak in het begin heel spannend (en soms nog!) maar als ik het dan had gedaan was de spanning ook weer weg en voelde ik me ontspannen. Zo werd het na een tijdje vrij normaal dat ik het zo deed en bleef mijn energiehuishouding veel meer in balans waardoor ik ook niet meer oververmoeid raakte. Het was een hele verandering waardoor mijn zelfvertrouwen enorm groeide. 

Inmiddels kies ik makkelijk voor de dingen die goed voelen en zorg ik goed voor mezelf door dagelijks te mediteren, wekelijks aan yoga te doen en stap ik regelmatig op mijn fiets en rijd, of wandel, de polder / de natuur in! Goede zorg betekend ook gevarieerd eten met verse voedingsmiddelen en kruiden. Op tijd mijn rust nemen en me persoonlijk blijven ontwikkelen door maandelijks deel te nemen aan workshops en/of trainingen. Al deze dingen ondersteunen mij ook allemaal in mijn therapeutschap waar ik veel waarde aan hecht. Door zelf vanuit hart en ziel te leven hoop ik mijn cliënten te inspireren dit ook te doen.  

Mocht je interesse hebben en een oriënterend gesprek in willen plannen dan lees of hoor ik dit graag van jou. Je bent welkom met alles wat er is!

Graag tot ziens!!   

Telefoon: 06-43831455
E-mail: verbindinginactie@gmail.com